Gumbo Jazzband geeft concert in café de Pieter

Print
Gumbo Jazzband geeft concert in café de Pieter

Afbeelding: Eigen foto

De Gumbo Jazzband treedt zondagmiddag 8 april op in Café De Pieter, Sint Pieterstraat 22 in Maastricht.

“Het woord Gumbo in de bandnaam verwijst naar een pikant gerecht uit het zuiden van de VS. Het is een kruising tussen een soep en een stoofschotel: een feestmaaltijd in een kom. Okra, een groentesoort, bindt de saus”, wordt gemeld. Bij speciale gelegenheden serveert de groep dan ook niet alleen de muzikale Gumbo, maar tevens het gerecht.

De Gumbo Jazz Band speelt ‘spannende’ muziek uit New Orleans, variërend van bluesnummers tot uptempo songs daterend uit een periode tussen eind 19e eeuw en de dertiger jaren vorige eeuw. “Wij laten ons daarbij inspireren door grote namen uit het verleden zoals Louis Armstrong. Sidney Bechet, Jelly Roll Morton, Bunk Johnson en vele anderen. De muziek wordt gebonden door de ritmegitaar die de link legt tussen blazers- en ritmesectie. Veel nummers worden opgeluisterd met zang, die door verschillende bandleden voor hun rekening wordt genomen.”

De groep verzorgt daarnaast workshops, waarin de vroege jazz wordt belicht aan de hand van het leven van Louis Armstrong, gelardeerd met muzikale voorbeelden.

Kijk voor meer informatie op www.gumbojazzband.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen