Twee Nederlandse gewonden onder slachtoffers aanslag Münster

Print
Twee Nederlandse gewonden onder slachtoffers aanslag Münster

Het busje waarmee de aanslag werd gepleegd. Afbeelding: AFP/Marius Becker

Bij de aanslag in Münster zijn zaterdag niet één, maar twee Nederlanders gewond geraakt

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken zondagochtend naar buiten gebracht.

Kritieke toestand
Beide slachtoffers liggen in het ziekenhuis, één van hen in kritieke toestand. Zaterdag werd al bekend dat een Nederlandse vrouw met verwondingen naar het ziekenhuis was gebracht. Over de identiteit van de slachtoffers is niets bekendgemaakt. Het ministerie zegt 'in nauw contact te staan' met hun families.

Twee doden
De twee Nederlanders raakten zaterdag gewond toen een man met een camperbusje inreed op een vol terras in het centrum van de Duitse stad. Bij de aanslag vielen twee doden en ongeveer dertig gewonden. De dader, een 48-jarige Duitser, beroofde zich vervolgens van het leven. De lokale autoriteiten kunnen nog niets zeggen over zijn motief. Volgens diverse Duitse media kampte de man met ernstige psychische problemen. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen