Agenten aangevallen bij luidruchtig feestje in Maastrichts kraakpand

Print
Agenten aangevallen bij luidruchtig feestje in Maastrichts kraakpand

Afbeelding: Tim Feij

Agenten zijn in de nacht van zaterdag op zondag in Maastricht aangevallen toen ze een einde wilden maken aan een feestje in een kraakpand.

Een groep jongeren vierde 's nachts een luidruchtig feest in de gekraakte oude Geusseltsporthal. 

Harde muziek
De tijdelijke bewoners hadden de muziek zo hard gezet dat ook omwonenden uit de naastgelegen buurten Wittenvrouwenveld en Amby van het lawaai konden meegenieten. Zaterdagnacht kwam daarom de politie langs. Agenten sommeerden de aanwezigen, zo'n 70 man, het feestje te staken, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

Daarna liep het uit de hand. Agenten werden belaagd en bekogeld met voorwerpen. Volgens de politie raakten enkele agenten daarbij lichtgewond en zagen ze zich daarom genoodzaakt weer te vertrekken. Bij die schermutselingen werd één persoon opgepakt. 

Mobiele eenheid
De mobiele eenheid werd vervolgens opgetrommeld om de boel te ontruimen. Een aantal mensen dat nog aanwezig was toen de politie zondagmorgen met versterking terugkwam, werd aangehouden. Zij weigerden de sporthal te verlaten of konden geen identiteispapieren overleggen. Buiten werden nog eens twee mensen opgepakt omdat ze in een busje de geluidsapparatuur van het feestje probeerden af te voeren. In totaal werden negen mensen aangehouden: zeven mannen en twee vrouwen, van tussen de 20 en 40 jaar oud.

Doorn in het oog
De krakers in de Geusselthal, die binnenkort gesloopt moet worden, zijn de gemeente Maastricht een doorn in het oog. Eerder werd hen al verzocht het pand te verlaten, maar daar werd geen gehoor aangegeven. De gemeente stapte onlangs nog naar de rechter voor een ontruimingsbevel. Bij dat kort geding kwamen de krakers niet opdagen. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen