Kipkemoi verrast favorieten in marathon van Rotterdam

Print
Kipkemoi verrast favorieten in marathon van Rotterdam

Afbeelding: ANP/Olaf Kraak

Kenneth Kipkemoi heeft de 38ste marathon van Rotterdam gewonnen. De 33-jarige debuterende Keniaan verraste de favorieten en finishte in een tijd van 2.05.44.

Oud-winnaar Abera Kuma, eveneens uit Kenia, werd tweede op zes seconden van Kipkemoi. De derde plaats was voor de Ethiopiër Kelkile Gezahegn, die eerst nog even alleen voorop had gelopen.

Aangename temperatuur
De omstandigheden waren goed in Rotterdam waar het windstil was met een aangename temperatuur. Favoriet Getu Feleke kon na ruim 25 kilometer het tempo van de eerste groep niet meer volgen. De Ethiopiër kon nog een keer aansluiten maar haakte definitief af toen Gezahegn er in het Kralingse Bos na zo'n 35 kilometer vandoor ging. Zijn landgenoot Mule Wasihun probeerde hem nog te volgen, maar uiteindelijk gingen alleen Kipkemoi en Kuma hem nog voorbij.

Snelste Nederlander
Edwin de Vries werd de snelste Nederlander. De atleet uit Overveen finishte in een persoonlijk record: 2.17.46 (officieus). De Vries profiteerde van het uitvallen van Khalid Choukoud, die kort voor de finish uitstapte. Hij liep bijna twee minuten onder zijn oude toptijd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen