Burgemeester Annemarie Penn - te Strake leest Wil Wintjens 'klaagzang' over het moderne eten voor

'Wörtelkes zweite' is de standaard tijdens het Groet Mestreechs Dictee

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

In de grote hal van het Centre Ceramique was het vanochtend ruim een uur lang peentjes zweten – wörtelkes zweite - voor tientallen deelnemers aan het Groet Mestreechs Dictee. Het door Veldeke Krink Mestreech georganiseerde moojertaolwedstrijd werd voorgelezen door Annemarie Penn – te Strake.

In de grote hal van het Centre Ceramique was het vanochtend ruim een uur lang peentjes zweten – wörtelkes zweite - voor tientallen deelnemers aan het Groet Mestreechs Dictee. Het door Veldeke Krink Mestreech georganiseerde moojertaolwedstrijd werd voorgelezen door Annemarie Penn – te Strake. De tekst – zo benadrukte de burgemeester van Maastricht – was niet van haar maar van cabaretier Wil Wintjens. Die had gekozen voor een opstel waarin de worsteling van de Maastrichtse liefhebber van lekker eten in werd opgedist. Met andere woorden: alles wat lekker is, is inmiddels verboden; of toch in ieder geval: ‘dat is neet good veur uuch’.

De Limburger journalist Ivo Kok doet morgen (maandag 9 april) in de krant uitgebreid verslag van de jaarlijkse uitdaging. Later vanmiddag maakt hij de uitslag bekend op de website De Limburger – Maastricht.

Zeker is in ieder geval dat de naam van de dicteewinnaar 2018 niet Egidius Cratsborn is. De winnaar van de afgelopen drie jaren is door Veldeke Krink Mestreech gestrikt als jurylid en corrector.

Aan het dictee van dit jaar deden dit jaar onder meer mee: wethouder Bert Jongen, Jos – Ziesjoem! – van Herpen, woordvoerder gemeentebestuur Maastricht Stefan Gybels,  Maastricht Marketing  directeur Lars Flinkerbusch en De Limburger journalist Ronald Colée.

Later op deze site – De Limburger – Via Maastricht – meer foto’s.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen