Lintje voor clubman Roger Erkens

Print
Lintje voor clubman Roger Erkens

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Landgraaf - Roger Erkens heeft in Landgraaf een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij mag zich voortaan lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

Erkens is sinds 1992 vrijwilliger bij harmonie St. Michaël, waarvan hij sinds 1994 penningmeester is.

Musicus
De liefde voor muziek kreeg hij met de paplepel ingegoten. De vader van Roger Erkens stond aan de wieg van St. Michaël. Ondanks de verre afstand Cuijk-Landgraaf, blijft zijn hart bij de harmonie. Erkens is een ervaren musicus. Hij kreeg les aan conservatoria in Maastricht, Utrecht en Arnhem, zowel voor dwarsfluit als trombone.

Vrijwilligerswerk
Roger Erkens is ook trombonist en penningmeester van blaasorkest Noviomagum Wind Orchestra in Nijmegen. Hij is ook sterk betrokken bij Harmonie Sint Caecilia in Eygelshoven. Hij beheerde de website, organiseerde sociale activiteiten en zorgde voor lichte en geluid bij evenementen.

Hij haalt grote voldoening uit zijn vrijwilligerswerk, maar vooral uit het eindresultaat en dat anderen hier vervolgens van kunnen genieten. Volgens burgemeester Raymond Vlecken is Erkens langdurig op een stimulerende, initiatiefrijke en belangeloze manier actief voor de samenleving. Op muzikaal gebied heeft hij veel betekend voor de verenigingen waarvoor hij zich in de afgelopen decennia inzette. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen