Dader aanslag Münster was bekende van de politie

Print
Dader aanslag Münster was bekende van de politie

Bloemen op de plek van de aanslag. Afbeelding: AFP/John Macdougall

De vermoedelijk dader van de aanslag in Münster was een bekende van de politie.

De man heeft een aantal kleinere delicten gepleegd, zegt het Openbaar Ministerie in de Duitse stad. Het gaat om bedreiging, vernieling en vluchten na een verkeersovertreding.

Geen terroristisch motief
De politie heeft zaterdag de vier huizen van de bestuurder van de kampeerbus doorzocht, twee woningen bevinden zich in Oost-Duitsland, twee in Münster. De doorzoekingen hebben geen aanwijzingen gegeven dat er een politiek of terroristisch motief bij de dader was. Waarom de man met zijn camper het terras opreed en zichzelf doodschoot, blijft nog een raadsel. De onderzoekers gaan ervan uit 'dat het motief en de oorzaak in de dader zelf schuilen'. Volgens diverse Duitse media kampte de man met ernstige psychische problemen.

Rozen
Bij de aanslag op het terras van café Grossen Kiepenkerl vielen zaterdag twee doden en ongeveer dertig gewonden, onder wie twee Nederlanders. Minister Horst Seehofer (Binnenlandse Zaken), premier Armin Laschet van de deelstaat Noordrijn-Westfalen en burgemeester Markus Lewe brachten zondag een bezoek aan de plaats delict en legden er bloemen neer. Het restaurant blijft voorlopig nog gesloten. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen