Huguette van Dooren (67) wint Groet Mestreechs Dictee

Print
Huguette van Dooren (67) wint Groet Mestreechs Dictee

Huguette van Dooren (M) met haar prijs. Afbeelding: Focuss22

Geboren in Maastricht, maar daar al sinds 1969 niet meer woonachtig. Desalniettemin schreef Huguette van Dooren zondag in het Centre Céramique het Groet Mestreechs Dictee op haar naam.

De 67-jarige inwoonster van Haelen maakte slechts zes fouten. Ter vergelijking: Cultuurwethouder Bert Jongen van Maastricht schreef 82 keer iets verkeerd.

Band
"Ik woon weliswaar al heel lang niet meer in Maastricht, maar mijn man en ik spreken altijd in het Maastrichtse dialect. We hebben onze kinderen ook in die taal opgevoed. De band met het Maastrichts is er dus altijd gebleven", aldus Van Dooren na de prijsuitreiking.

Op de tweede plaats eindigde, net als vorig jaar, de Maastrichtse Patricia Paulussen (57). Zij maakte zeven fouten. Het Groet Mestreechs Dictee trok zondagmiddag ongeveer honderd deelnemers.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen