Verstappen na vijf ronden al uitgevallen in Bahrein

Print
Verstappen na vijf ronden al uitgevallen in Bahrein

Afbeelding: EPA

Een dramatische dag voor Red Bull Racing in Bahrein. Daniel Ricciardo moest zijn auto al in de eerste ronde parkeren. Max Verstappen vier rondes later.

Helemaal niets dus voor Red Bull Racing in Bahrein. Nog geen vijf rondjes op weg in de Grand Prix van Bahrein en beide coureurs waren alweer klaar. De bolide van Daniel Ricciardo strandde al in de eerste ronde met een technisch probleem, naar verluidt de versnellingsbak. 

Lekke band
Max Verstappen, gestart uit het achterveld, nam meteen veel risico en haalde aardig wat plaatsen in vanaf P15, maar liep een lekke band op bij het passeren van Lewis Hamilton. Eenmaal uit de pitstraat, waar hij een nieuw linkerachterwiel liet monteren, moest ook Verstappen zijn auto in de vijfde ronde parkeren met wat leek op een technisch probleem.

Rest
Het paste helemaal bij de rest van het weekend van Verstappen. In de eerste training viel zijn RB14 ook al stil, waarna de Limburger zelf hielp de auto terug de pitstraat in te duwen. Zaterdag klapte hij tijdens de kwalificatie met zijn auto de muur in, toen hij de controle over zijn auto verloor. Volgens Red Bull omdat er onbedoeld een enorme piek aan 150 extra pk vrij kwam.

Na de spin en de teleurstellende race (zesde) in Australië beleeft Verstappen dus bepaald geen topstart van zijn vierde seizoen in de koningsklasse.