MVV moet Nys, Mmaee en Nwakali missen

Print
MVV moet Nys, Mmaee en Nwakali missen

Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

MVV moet opnieuw noodgedwongen veel wijzigingen doorvoeren. De selectie van Ron Elsen kampt met blessures en een schorsing, allen in de as van het elftal.

Spelmaker Kelechi Nwakali is voor het thuisduel van maandagavond tegen FC Dordrecht geschorst, nadat hij afgelopen vrijdag tegen Helmond Sport zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte.

Enkelblessure
Centrale verdediger Samy Mmaee (foto) is geveld door een enkelblessure. Hij moest in het duel tegen Helmond vroegtijdig naar de kant. Ook middenvelder Pieter Nys raakte vrijdag geblesseerd, aan zijn knie. Hij kon amper lopen in de slotfase van het duel, maar kon niet meer worden gewisseld omdat trainer Ron Elsen alle drie de wissels al had doorgevoerd.

Uit nood stond hij de laatste minuten van de wedstrijd geposteerd als rechtsbuiten. Elsen: "Pieter gaat maandag naar het ziekenhuis. Hij heeft dezelfde klachten als eerder in het seizoen." Na het duel tegen Fortuna Sittard was Nys al enkele weken uitgeschakeld wegens problemen met zijn knie.

Spannender
De strijd van MVV voor de play-offs wordt met de week spannender. De Maastrichtenaren staan met nog vier wedstrijden te gaan op de achtste plek, maar staan in puntenaantal gelijk met de vier ploegen in hun kielzog. Een van die ploegen is FC Dordrecht, de tegenstander van maandagavond.

Doelsaldo
Ondanks dat het doelsaldo van MVV fors beter is dan de tegenstander van maandag (Dordrecht kreeg 20 treffers meer tegen en scoorde er één minder dan MVV), is de ploeg uit Zuid-Holland al wel zeker van deelname aan de play-offs. Zij wonnen de derde periode en kunnen zich dus zonder al te veel zorgen opmaken voor de eindstrijd.

Vermoedelijke opstelling MVV: Verrips, Ciranni, Shermar Martina, Pereira, Janssens, Mares, Shermaine Martina, Houben, Koolhof, Golpek, Okita.