Fortuna boos na blunder KNVB: ‘Deze beslissing is een schandaal’

Print
Fortuna boos na blunder KNVB: ‘Deze beslissing is een schandaal’

Afbeelding: De Limburger

Fortuna Sittard is boos vanwege het besluit van de KNVB om de wedstrijd Jong Ajax-NEC te laten overspelen.

Isitan Gün, de Turkse clubeigenaar, spreekt van een 'schandaal'. "Omdat Fortuna de enige is die mogelijk wordt geschaad door een fout waar het niks aan kan doen", reageert hij. 

Concentreren
Tegelijk tergt het de bestuurder. "Met deze beslissing zijn we alleen maar gemotiveerder om onze tegenstanders zowel binnen als buiten het veld te verslaan en onze doelen te bereiken." Gün zegt uitgebreider te reageren op de 'zeer teleurstellende' beslissing na afloop van de competitie. "Omdat we ons volledig concentreren op de volgende vier wedstrijden."

Assistent-trainer Kevin Hofland reageert op Twitter op het besluit van de bond. "Wij zijn één team en onverstoorbaar. Focus op RKC, nog vier finales te gaan!

Misser
Fortuna en NEC concurreren om promotie naar de eredivisie. Afgelopen vrijdag verloor NEC bij Jong Ajax, waardoor Fortuna de voorsprong vergrootte tot 4 punten. Maar bij de beloftenploeg uit Amsterdam deed Teun Bijleveld mee, die eigenlijk niet speelgerechtigd was. Door een fout van de KNVB leefde Jong Ajax in de veronderstelling dat de middenvelder wél mocht spelen. Zondagavond besloot de voetbalbond dat het duel moet worden overgespeeld. Daardoor krijgt NEC de kans de misser van afgelopen vrijdag alsnog recht te zetten.