Roda-investeerder Korotaev nog niet vrijgesproken in Dubai

Print
Roda-investeerder Korotaev nog niet vrijgesproken in Dubai

Roda-investeerder Aleksei Korotaev. Afbeelding: ANP

Aleksei Korotaev is nog niet definitief vrijgesproken in Dubai. De rechter oordeelde maandagochtend dat de zaak van de Roda-investeerder in een nieuwe sessie wordt voortgezet.

Dat meldt een goed ingevoerde bron van De Limburger in Dubai die het hele Korotaev-proces ter plekke volgt. Korotaev hoopt in deze zaak een boete van 3500 euro van tafel te krijgen, zodat hij geen strafblad meer heeft. Eerder werd zijn celstraf van drie jaar omgezet in deze geldstraf.

Instappen bij Roda
De 31-jarige Russische Zwitser kan pas het land verlaten als de zaak voorbij is. Korotaev heeft altijd gezegd dat hij na zijn proces alsnog wil instappen bij Roda. Hij heeft de laatste maanden voortdurend contact gehouden met de top van de Kerkraadse club, vooral met directeur Wim Collard. De vraag is of Korotaev straks nog een rol in het Parkstad Limburg Stadion gaat spelen en op welke manier. Roda-eigenaar Frits Schrouff en zijn adviseurs zouden ook onderhandelen met een andere mogelijke investeerder, zo bevestigen ingewijden in en rond de club.

Ongedekte cheque
Twee weken geleden won Korotaev een rechtszaak tegen Helin International, een financieel bedrijf waarmee hij al meer dan een jaar in conflict was. De rechter oordeelde dat Helin de handtekening van de Rus vervalst had. Twee medewerkers van het bedrijf werden tot een jaar cel veroordeeld. Helin beschuldigde in februari vorig jaar Korotaev ervan dat hij een ongedekte cheque van 17,7 miljoen had uitgeschreven. Daarop verdween hij de cel in.

Korotaev stuurde in januari vorig jaar, vóór zijn detentie, al vier miljoen euro naar Limburg. Twee miljoen werd direct gebruikt om zeven nieuwe spelers te halen. De andere twee miljoen staan nog altijd op een rekening van een notaris in Heerlen. Dit bedrag was bestemd voor de koop van twintig procent van de aandelen van Schrouff, die met 99,8 procent grootaandeelhouder is.