Ziekenhuis in Geleen opnieuw getroffen door griepgolf

Print
Ziekenhuis in Geleen opnieuw getroffen door griepgolf

Het Zuyderlandziekenhuis in Sittard-Geleen. Afbeelding: ANP

Geleen - Griepgolven komen altijd ongelegen, maar ditmaal zorgt de aanhoudende epidemie ook voor het Zuyderland-ziekenhuis in Geleen voor ongekende personeelsproblemen.

Na de (mede) door de griep veroorzaakte crisissfeer op de Spoedeisende Hulp wegens acute schaarste aan verpleegkundigen, wordt nu de Bloedafname fors getroffen door een tekort aan medewerkers.

Noodmaatregelen
Patiënten van de bloedprikdienst, een van de drukste afdelingen van het ziekenhuis, worden onder meer via digitale informatieborden op de hoogte gesteld van de vertragingen en langere wachttijden.

Net als op de Spoedeisende Hulp heeft het Zuyderland-management nu ook op de Bloedafname een reeks noodmaatregelen getroffen om het personeelstekort te beteugelen, zo bevestigt ziekenhuiswoordvoerder Frank Van Opdorp. "We hebben onze lab-medewerkers gevraagd om bij te springen. En ook collega’s van onze locaties in Parkstad (in Heerlen, Brunssum en Kerkrade, red.) komen in Geleen assistentie verlenen. Op die manier slagen we erin om de wachttijden binnen de perken te houden."

Ongewis
Hoe lang de crisismaatregelen in het Geleense ziekenhuis van kracht blijven, is ongewis. "Daar valt nog heel weinig over te zeggen. De griepgolf van dit jaar duurt extreem lang. En de symptomen zijn ook beduidend heftiger.”

De griepepidemie in Nederland duurt intussen al ruim 17 weken, bijna twee keer zo lang als gebruikelijk. Het lijkt er echter op dat hij zijn einde nadert.