Zingende slager uit Horst maakt Kampioenslied voor PSV

Print
Zingende slager uit Horst maakt Kampioenslied voor PSV

Crist Coppens (links) en Erik Franc hebben een kampioenslied voor PSV gemaakt. Afbeelding: ED/René Manders/Fotopersburo van de Meulenhof bv

Horst - Crist Coppens, de zingende slager uit Horst, heeft samen met oud-voetballer Erik Franc een kampioenslied voor PSV opgenomen.

Het moest vooral geen moeilijk nummer worden. Een simpele, hapklare brok tekst met een stevige beat eronder. Ginne flauwekul. Een lied dat feestvierende boeren moeiteloos mee brallen, óók na de inname van niet te onderschatten hoeveelheden gerstenat. Dus: coupletje, stukje gelal en nog een coupletje, afgerond met het mantra 'kààm-pi-oenen, kam, kam, kam, kampioen'. 

Ideale combinatie
"We hebben het in één keer ingezongen. Het stond er zo op", zegt Erik Franc (50), terugblikkend op de opnames van het PSV kampioenslied dat hij samen met Crist Coppens (57) maakte. "Ik had het idee al een paar maanden in mijn kop", zegt de zingende slager uit Horst. "Ik heb best een groot hoofd, dus daar kan veel in. Ik stapte naar mijn producer Kees Tel met het idee. Die zei: jij moet dit nummer doen met Erik Franc. Hij is PSV'er in hart en nieren. Een ideale combinatie dus." Franc, in een vorig leven voetballend bij PSV jeugd en daarna in het eerste van Willem II,  is net begonnen aan een zangcarrière en had er wel oren naar.   

Lampen
Over de tekst heeft Coppens niet lang na hoeven denken. 'Mijn vader die werkte bij Philips, mijn moeder die werkt op Strijp S. En samen maken ze daar lampen. Van Philips, die branden het best' : regels die tijdens wedstrijden regelmatig vanaf de oost-tribune schallen. Twee jaar geleden haalde een groepje jongeren er nog het nieuws mee, doordat zij in een Eindhovens fastfoodrestaurant er een anti-semitische versie van zongen. Coppens haalt zijn schouders op. "Tja, zoiets kun je met geen enkel lied voorkomen."  

Zondagmiddag om half vier, nog vóór de wedstrijd, wordt het kampioenslied bij  supporterscafé De Aftrap ten gehore gebracht. Ietwat voorbarig wellicht? "Ach, die club uit Amsterdam heeft allang de handdoek in de ring gegooid", zegt Franc. "En anders worden we woensdag wel kampioen, als we tegen Roda moeten."

Coppens en Franc hebben er zin in. "We hebben alles mee: voor de eerste keer sinds 1963 spelen we thuis de kampioenswedstrijd tegen Ajax. Het wordt mooi weer én we zijn zeven punten los van die neuzen. Komt helemaal goed." 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje