Zuyderland wil ‘beddenruil’ met Vivantes

Print
Zuyderland wil ‘beddenruil’ met Vivantes

Afbeelding: iStock

Beek / Geleen-Noord - Zorgconcern Zuyderland bespreekt met Vivantes of er een ‘ruil’ mogelijk is van een twintigtal verpleeghuisbedden voor ouderenzorg tussen de locaties Om de Toren (Franciscus) in Beek en Olympiastaete in Geleen.

Dat bevestigt een woordvoerder van Zuyderland.

Vivantes levert zorg aan bewoners van aanleunwoningen in Olympiastaete, maar heeft er ook een intramurale afdeling (verpleegzorg). Zuyderland huurt ruimte bij Vivantes in Geleen voor Intramurale zorg en werkt daarbij tot op zeker hoogte ook samen met Vivantes.

Formeel
Beide partijen zijn eveneens in eenzelfde gebouw actief in Beek. Zuyderland stelt voor om 22 bedden van Vivantes in Olympiastaete te ruilen met soortgelijke zorgruimte van Zuyderland in Beek. Formeel is nog niet besloten of de deal doorgaat.

Veilig
Zuyderland is op zoek naar een veilige omgeving om 85-plussers te verzorgen. Nu houden die soms bedden van het Geleense ziekenhuis bezet. Volgens de woordvoerder is het van belang dat dit op een locatie gebeurt die dicht bij het ziekenhuis ligt, zoals bijvoorbeeld Olympiastaete.

Vivantes geeft geen inhoudelijk commentaar op de plannen, omdat er nog niets besloten is.