Dode in Maas lag er vermoedelijk al een tijd

Print
Dode in Maas lag er vermoedelijk al een tijd

Afbeelding: Lé Giessen

Broekhuizenvorst - Aan de oever van de Maas in Broekhuizenvorst is het stoffelijk overschot van vermoedelijk een man aangetroffen. Dat vertelt Peter Cornelissen, die het lijk dinsdagmiddag vond.

Agrariër Cornelissen uit Meerlo, tevens lid van de vrijwillige brandweer, was een stuk grasland langs de Maas aan het losmaken, toen hij het dode lichaam rond een uur of vier aan de waterkant zag liggen. “Ik denk dat het een man was. Hij lag al lang in het water, want het lichaam was in staat van ontbinding.”

Afgezet
Cornelissen waarschuwde meteen de politie. In verband met het onderzoek werd de omgeving van de Elsholterweg, op de grens van Broekhuizenvorst en Blitterswijck, meteen afgezet en het scheepvaartverkeer tussen Belfeld en Sambeek stilgelegd.

Vermissingen
Bij het onderzoek verleent de brandweer assistentie met duikers en een boot. De identiteit is nog niet vastgesteld. Ook is onduidelijk of sprake is van een misdrijf. Het lijk bleef in het water liggen tot de komst van de forensische experts, die onderzoek doen. In Noord-Limburg zijn geen vermissingen waar de politie rekening mee moet houden.

Cornelissen was niet geschrokken van de lugubere vondst. “Ik werk al 25 jaar bij de brandweer. Dit is al de derde of vierde keer dat in deze omgeving een lijk aanspoelt.” Terwijl politie en brandweer aan de slag gingen, kroop hij weer op de trekker om verder te werken.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje