Annulering Ster ZLM Toer komt als 'complete verrassing'

Print
Annulering Ster ZLM Toer komt als 'complete verrassing'

Dylan Groenewegen won in 2017 de derde etappe van de Ster ZLM. Afbeelding: Rob Oostwegel

Het niet doorgaan van de Ster ZLM Toer komt in Buchten, een vaste etappeplaats in de wielerkoers, als een totale verrassing.

"Wij wisten niets van de problemen en hoorden pas dinsdagavond dat de wedstrijd is afgelast", zegt Koos Snijders van het Wielercomité Buchten.

Lees ook: Ster ZLM Toer voor dit jaar afgelast

Etappeplaatsen
De Ster ZLM Toer is een vijfdaagse wielerwedstrijd door Nederland en België. "Helaas zijn we ertegen aangelopen dat – nadat we het financiële kader rond hadden – enkele beoogde etappeplaatsen toch afhaakten", meldt voorzitter Anton Ganzeboom van de organiserende Stichting Wielerbelang Schijndel. Het Wielercomité Buchten was in elk geval niet een van de afhakers. "Wij waren er helemaal klaar voor en hadden alles rond."

Grote trekpleister
Buchten organiseert jaarlijks een heel weekend met wedstrijden, waarbij die van de profs op vrijdag altijd de grote trekpleister was. "We zijn heel teleurgesteld en heel terneergeslagen. Uiteraard gaat het weekend gewoon door, maar we moeten hard op zoek naar een alternatief. We hopen dat binnen enkele dagen bekend te kunnen maken. We hopen dat er nog iets moois voorbijkomt, maar het is erg kort dag." 

Het wielerweekend in Buchten duurt van 15 tot en met 17 juni.