‘Door melger en bein’ van Mestreechter Operètte Vereiniging

Print
‘Door melger en bein’ van Mestreechter Operètte Vereiniging

Afbeelding: Johannes Timmermans

De nieuwe productie van de Mestreechter Operètte Vereiniging (MOV) ‘Door melger en bein’ gaat vrijdag 13 april in première.

Onder het motto ‘zingen is een feest voor iedereen’ worden momenteel de laatste voorbereidingen getroffen voor dit muziektheater. De productie is speciaal voor MOV geschreven en gecomponeerd door tekstschrijver en regisseur Cees Rullens en componist Nard Reijnders.

Pittige kwesties, liefde en humor vloeien in elkaar over en laten het publiek niet onberoerd. De uitvoering is in het Maastrichtse dialect; dankzij de Nederlandse én Engelse boventiteling is de voorstelling voor iedereen te volgen. Met deze productie slaat MOV een nieuwe weg in, die naar verwachting zorgt voor de aanwas van nieuw zangtalent.

‘Door melger en bein’ (‘Door mergel en been’) speelt zich af in en rondom de Sint Pietersberg waar zeer verschillende mensen elkaar ontmoeten voor een rondleiding in de mergelgrotten. Maar wat gebeurt er als zij onverwacht samen in een benarde situatie belanden? Drijft angst hen verder uit elkaar of biedt het hun juist de kans om vooroordelen te ontzenuwen? 

Na de première in Maastricht is het de bedoeling van het artistieke duo Rullens en Reijnders om deze productie ook elders in Nederland en Vlaanderen in productie te nemen.

‘Door melger en bein’, première vrijdag 13 april in Theater aan het Vrijthof. Verdere voorstellingen zijn op 14 en 15 april en 4, 5 en 6 mei. Entrée: 25 euro. Meer informatie: www.movmaastricht.nl

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje