Voorjaarsconcert van Toonkunstkoor Maastricht

Print
Voorjaarsconcert van Toonkunstkoor Maastricht

Afbeelding: Foto: organisatie

Toonkunstkoor Maastricht voert zondag 15 april het Stabat Mater van Joseph Haydn uit. Plaats van handeling is de Willem Hijstekzaal in het Conservatorium Maastricht.

Op het programma staan verder nog het ‘Te Deum’ van Joseph Haydn en het ‘Sancta Maria, mater Dei’ van Wolfgang Amadeus Mozart. De uitvoering begint om 15.00 uur. Inloop vanaf 14.00 uur. Zowel vóór als na het concert is er gelegenheid om iets te drinken.

Solisten zijn Thembinkosi Magagula (sopraan), Anna-Christine Heymann (alt), Krisztián Egyed (tenor) en Fabian Homburg (bas). Koor en solisten worden begeleid door het ‘Toonkunstkoor orkest’ en Santa Zake (orgel). De algehele leiding is in handen van dirigent Rob Meijers. Bijzonder aan dit concert is de samenwerking met het Conservatorium Maastricht: zowel de solisten als de instrumentalisten zijn masterstudenten van het Conservatorium.

De toegangsprijs is € 15, -.  Informatie: www.toonkunstkoormaastricht.nl of via de koorleden.

Toonkunstkoor Maastricht is een gemengd koor met 39 enthousiaste leden. Het koor werd opgericht in 1999. Vanaf 2013 staat het koor onder leiding van Rob Meijers. Voor dit concert is het koor uitgebreid met 12 projectleden.

Toonkunstkoor Maastricht zingt zowel klassieke als hedendaagse koorwerken. Ieder voorjaar wordt een concert georganiseerd waarbij een groot werk uit het oratoriumrepertoire centraal staat. Zo werden de afgelopen jaren werken uitgevoerd van Rossini ('de Petite Messe Solennelle') en van Haydn ('Die Schöpfung'). In 2016 werden de 'Coronation Anthems' en de 'Ode for St. Cecilia’s Day' van Händel uitgevoerd, samen met gemengd koor De Oosterster uit Veldwezelt. In 2017 stond 'Ein deutsches Requiem' van Brahms op het programma.

Naast de grote koorwerken heeft het koor missen van Gounod en Mozart op het repertoire, en liederen van o.a. Mendelssohn, Fauré en Elgar. Het koor neemt elk jaar deel aan het Parcours (de Maastrichtse Uitmarkt) in september. Een ander vast punt in het jaarprogramma is de Kerstmatinee in de Onze-Lieve-Vrouwe Basiliek.

Bij het 20-jarig bestaan in 2019 wil Toonkunstkoor Maastricht het Requiem van Mozart ten gehore brengen.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje