Oud-gasten bij twintigste verjaardag Ronald McDonald Huis Maastricht

Print
Oud-gasten bij twintigste verjaardag Ronald McDonald Huis Maastricht

Afbeelding: Ronald McDonald Huis Maastricht

Het Ronald McDonald Huis bij het academisch ziekenhuis in Maastricht viert op 25 april de twintigste verjaardag, met oud-gasten om te vertellen over de waarde van het logement voor ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen.

Directeur Margo de Kock geeft toe dat het een beetje gek voelt, om stil te staan bij het jubileum, dat de afgelopen twintig jaar een bed bood aan bijna 10.000 gezinnen met een ernstig ziek kind. Liefst zou ze het huis sluiten, omdat het niet langer nodig is. Maar dat is niet de realiteit, de behoefte is en blijft groot. Dus: “We maken het mogelijk dat gezinnen dicht bij elkaar kunnen blijven en dat elk ziek kind een nachtzoen krijgt van zijn eigen ouders.”

Vrijwilligers
Het Ronald McDonald Huis draait volledig op vrijwilligers en zonder overheidssubsidie. Met hulp van donaties, giften en sponsoring door bedrijven en particulieren. De gezinnen die in het huis verblijven, betalen slechts een eigen bijdrage per nacht. Op 25 april vertellen oud-gasten verhalen over hun tijd in het Ronald McDonald Huis.