Den Haag in actie tegen dreigend verbod internetapotheken

Print
Den Haag in actie tegen dreigend verbod internetapotheken

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Het kabinet gaat proberen om Duitsland op andere gedachten te brengen wat betreft het geplande verbod op de postorderhandel van receptmedicijnen.

Zo’n verbod, opgenomen in het regeerakkoord van de nieuwe Duitse coalitie van CDU/CSU en SPD, is een bedreiging voor de Limburgse internetapotheken DocMorris en Shop Apotheke.

Lees ook: Staatssecretaris op de bres voor Limburgse internetapotheken

Duitse markt
De apotheken, gevestigd in Heerlen en Venlo,  richten  zich vrijwel volledig op de Duitse markt. Ze zijn samen goed voor 1100 banen en hadden in 2016 een omzet van circa 350 miljoen euro.

Motie
De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen van VVD’er Hayke Veldman die staatssecretaris Mona Keijzer (CDA, Economische Zaken) oproept om direct in gesprek te gaan met haar Duitse tegenhanger. „Beperking van de vrije handel om de eigen apotheken te beschermen is in strijd met wat we in Europa hebben afgesproken. We moeten dit voornemen zo snel mogelijk van tafel  te krijgen,  voordat er wetgeving komt”, aldus Veldman.

Volgens hem heeft ook minister Stef Blok (VVD, Buitenlandse Zaken) toegezegd om de zaak aan te kaarten bij zijn Duitse ambtsgenoot.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje