Populaire friture Heerlen wordt 'kwaliteitszaak'

Print
Populaire friture Heerlen wordt 'kwaliteitszaak'

Afbeelding: De Limburger/Bas Quaedvlieg

Piet van Kollenburg blijft in Heerlen ondernemen. Binnenkort verandert hij friture Peewee in ‘kwaliteitszaak’ Piccalilly. Later dit jaar wil hij er een eetcafé naast beginnen.

Een klein jaar nadat Piet van Kollenburg meldde dat hij friture Peewee zou verkopen, kruipt zijn ondernemersbloed toch weer waar het niet gaan kan. Om te beginnen wordt Peewee over twee weken omgetoverd tot Piccalilly. Een zaak waar Van Kollenburg vooral hamburgers van biologisch rundvlees, ‘eerlijke’ kip en salades gaat serveren, al kun je er ook nog een puntzak zelfgesneden frites krijgen. Een zaak ook zoals je die tegenwoordig vooral in studentensteden aantreft. "Ik ga proberen er een hot spot van te maken.”

Buik
Als het was gelukt de friture tegen een goede prijs te verkopen, was Van Kollenburg meteen zo’n kwaliteitszaak in Maastricht-Wyck begonnen, zegt hij. De ondernemer had de buik afgelopen jaar goed vol van Heerlen, mogen we wel stellen. "Maar goed, ik heb vertrouwen dat alles na de grote facelift van de binnenstad beter wordt. Ik hoop dat het straks klaar is.”

Piccalilly gaat ook op zondag open en zal dan iets met muziek doen. Verder wil Piet van Kollenburg, die veel mensen nog kennen van zijn tijd als uitbater van het legendarische café Bijsmans, nog een eetcafé beginnen in Heerlen.

Droom
De Heerlenaar heeft zijn droom van een zaak in Maastricht-Wyck nog niet opgegeven. "De markt is daar iets anders. Hogere huren, maar ook een publiek dat meer te besteden heeft. Veel meer jongeren ook. Daar legt men rustig 15 euro neer. Dat zie ik in Heerlen minder. Daarom kun je daar ook een goede zak frites krijgen.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje