Bejaarden met babbeltruc geld afhandig gemaakt: 27 maanden cel

Print
Bejaarden met babbeltruc geld afhandig gemaakt: 27 maanden cel

Afbeelding: iStock

Kessel / Sevenum / Horst / Venlo / Helden / Groeze / Geloo - De 26-jarige Florian R. is woensdag veroordeeld tot 27 maanden cel. Met zijn 15-jarige neefje Samsun R trok hij volgens de rechter begin 2016 op ‘een ware strooptocht’ door Noord-Limburg om vooral oudere mensen bij de pinautomaat geld afhandig te maken.

In twee weken tijd werd maar liefst dertien keer succesvol toegeslagen bij pinautomaten in Beesel, Kessel, Sevenum, Horst, Blerick, Helden, Beringe, Deurne en Belfeld.

Gokken
Het neefje werd ingezet om mensen bij een pinautomaat af te leiden, wanneer dat was gelukt haalde de jongen meestal 250 euro van de bankrekeningen. Het geld dat werd buitgemaakt gebruikten de daders onder andere om te kunnen gokken. Samsun R werd eerder al veroordeeld tot negen maanden jeugddetentie.

Lees ook: Celstraf geëist voor babbeltrucs bij Noord-Limburgse pinautomaten

Weinig verzet
Volgens de rechtbank koos Florian R bewust voor voornamelijk oudere en fysiek beperkte slachtoffers omdat die weinig verzet zouden kunnen plegen. "Deze feiten zijn op zichzelf al heel ernstig, maar brengen bovendien niet alleen voor de slachtoffers zelf, maar ook voor de samenleving gevoelens van angst en onveiligheid teweeg", aldus de rechtbank. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje