Trio na acht jaar vervolgd in zaak ‘Euroturbine’

Print
Trio na acht jaar vervolgd in zaak ‘Euroturbine’

Afbeelding: ANP Xtra

Venlo - Het heeft acht jaar geduurd, maar het Openbaar Ministerie heeft besloten om drie personen te vervolgen in de zaak rondom het Venlose bedrijf Euroturbine BV.

Het betreft de leidinggevende uit Venlo en twee medewerkers.

Fraude
Het trio wordt verdacht van fraude bij de export van gasturbine-onderdelen naar Iran. Dat zou gebeurd zijn tussen 2008 en 2010. Het gaat om zogeheten ‘dual use goederen’, producten die op twee manieren gebruikt kunnen worden. Normaal gesproken zijn ze bedoeld voor civiele toepassingen, maar in theorie kunnen ze ook worden benut bij het ontwikkelen van massavernietigingswapens.

Vergunning
Voor de uitvoer van deze goederen is een vergunning nodig. Daar zou volgens het OM mee geknoeid zijn. De drie staan in oktober van dit jaar voor de rechter.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen