Ronaldo voorkomt in laatste minuut megastunt Juventus

Print
Ronaldo voorkomt in laatste minuut megastunt Juventus

Ronaldo schiet de beslissende penalty binnen. Afbeelding: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Juventus heeft woensdagavond bijna voor een ongelofelijke sensatie gezorgd in de kwartfinale van de Champions League.

Een dag na de miraculeuze comeback van AS Roma leek de ploeg uit Turijn op weg naar een bijzondere stunt. Juve scoorde liefst drie keer in Madrid en trok daarmee de stand weer gelijk, na de 3-0 thuisnederlaag van vorige week. 

Tumult
Net toen beide ploegen op een verlenging af leken te stevenen, legde scheidsrechter Oliver de bal in de laatste minuut van de blessuretijd op de stip nadat Real-middenvelder Lucas Vázquez werd gevloerd in de zestien.

Rood
In het grote tumult dat daarna volgde, kreeg Juventus-doelman Buffon rood wegens hevige protesten richting de scheidsrechter. De 40-jarige keeper nam zo op dezelfde manier afscheid van het internationale podium als Real-trainer Zinédine Zidane.

Ronaldo
Nadat de gemoederen enigszins waren bedaard ging Christiano Ronaldo achter de bal staan. Hij faalde niet, schoot de penalty snoeihard in de kruising en voorkwam zo een verlenging. 

Real Madrid neemt het in de halve finale op tegen AS Roma, Liverpool of Bayern München. Die laatste ploeg plaatste zich woensdagavond door met 0-0 gelijk te spelen tegen Sevilla. De Duitsers wonnen eerder al met 2-1 in de uitwedstrijd en hadden dus genoeg aan het gelijkspel.