Expositie Egide Rutten op het priesterkoor

Print
Expositie Egide Rutten op het priesterkoor

Afbeelding: Organisatie

Werk van Egide Rutten is te zien op het priesterkoor van Boekhandel Dominicanen in Maastricht. ‘Abstraction’ heet de tentoonstelling, die tot en met 2 juni te bezichtigen valt.

Na voltooiing van de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht, werkte Egide Rutten als ontwerper bij verschillende publiciteitsstudio’s in Amsterdam. Na zo’n 15 jaar keerde hij terug naar de Limburgse hoofdstad, om aldaar een eigen ontwerpstudio te beginnen. 

Onafhankelijk van deze werkzaamheden ontwikkelde hij zich ook als schilder. Om het vrije schilderen niet te laten ondersneeuwen door de hectiek die onlosmakelijk verbonden lijkt te zijn met deadlines rond het ontwerpen, creëerde hij de voor zijn schilderen noodzakelijke rust. Jaarlijks sloot hij in de zomer opzettelijk de deur van de studio achter zich en begaf zich – bepakt met schilderslinnen en verf – naar het buitenland. Na Ierland en Frankrijk verlegde hij het reisdoel enige jaren naar Italië om tenslotte weer terug te keren naar Frankrijk, in het bijzonder naar de Drômestreek. 

Egide Rutten wordt omschreven als een 'pure schilder'. Zijn werken zijn opgebouwd uit kleurvlakken. Deze kleurschakeringen zijn in nuancering, perspectief en diepte zodanig geordend, dat ze verstilde landschappen tot leven brengen. Na een periode waarin landschappen centraal stonden, is hij overgestapt op abstract werk. Hij werkt met verschillende soort materialen, zoals papier, draden, lappen, kwasten en vooral cartridge-inkt.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje