Movistar met Valverde en Landa naar Amstel Gold Race

Print
Movistar met Valverde en Landa naar Amstel Gold Race

Alejandro Valverde. Afbeelding: EPA/Quique Garcia

Alejandro Valverde gaat zondag opnieuw een poging doen om de Amstel Gold Race te winnen. De bijna 38-jarige Spanjaard voert de ploeg van Movistar aan in de klassieker door de Limburgse heuvels.

Valverde (37) beschikt over een uitpuilende erelijst en stond in de Gold Race ook al drie keer op het podium, maar hij won nog nooit.

Bijrol
De Spaanse alleskunner eindigde in 2008 als derde, in 2013 en 2015 werd hij tweede. Vorig jaar moest Valverde genoegen nemen met een bijrol (negentiende).

Valverde krijgt zondag in de koers over 262 kilometer, met onderweg 35 beklimmingen, steun van zijn landgenoten Mikel Landa, Imanol Erviti en José Joaquin Rojas, de Colombianen Carlos Betancur en Winner Anacona en Andrey Amador uit Costa Rica.

Kreuziger
De Australische formatie Mitchelton-Scott heeft met Roman Kreuziger een oud-winnaar in de gelederen. De Tsjech, in 2013 de beste in Limburg, krijgt hulp van onder anderen Michael Albasini en Daryl Impey.

Van Avermaet
BMC komt met Greg Van Avermaet als kopman naar Maastricht. De Belg neemt onder anderen Dylan Teuns, Simon Gerrans en Damiano Caruso mee.