Extraatje voor verschillende sportcentra en clubs

Print
Extraatje voor verschillende sportcentra en clubs

Afbeelding: iStock

Haelen - Verschillende Limburgse sportclubs en -accommodaties kunnen rekenen op een extraatje van de provincie.

Dit krijgen ze omdat de wielerbaan in Haelen, waar zeven ton subsidie voor klaarstond, niet doorgaat.

Andere projecten
Nadat vorig jaar duidelijk werd dat de wielerbaan er niet komt, besloten Provinciale Staten dat de tonnen moesten worden besteed aan andere sportprojecten in Limburg. Dat is inmiddels gebeurd, zo meldt sportgedeputeerde Ger Koopmans nu.

Voetbalclubs
Het grootste deel van het geld (drie ton) gaat naar de vier betaald voetbalclubs, zij krijgen het voor opleiding en talentontwikkeling. De BMX-baan in Landgraaf kan rekenen op 90.000 euro. Verder gaat het geld naar de verbouwing van sportcentrum de Haamen in Beek (75.000 euro), een mountainbikeroute in Zuid-Limburg (66.000 euro), de sportcampus in Sittard (50.000 euro) en de wielerbaan in Venlo (35.000 euro). Er blijft nog 84.000 euro in de pot voor toekomstige projecten.

Burgerinitiatief
De wielerbaan in Haelen was een burgerinitiatief. De kartrekkers maakten vorig jaar zomer bekend ermee te stoppen. Na jaren met het plan te hebben geleurd, zat er te weinig schot in de zaak, vonden ze. Inmiddels leeft nu het idee om ergens anders in de gemeente Leudal een wielerbaan aan te leggen, op het sportpark in Neer. De gemeente heeft nog bij de provincie geprobeerd om de subsidie voor Haelen daarvoor apart te houden maar daar is Koopmans niet mee akkoord gegaan. Als het plan voor de baan in Neer klaar is, moet er een nieuwe aanvraag worden ingediend. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →