Hamilton zegt sorry tegen Verstappen: 'Respect is belangrijk'

Print
Hamilton zegt sorry tegen Verstappen: 'Respect is belangrijk'

Lewis Hamilton. Afbeelding: AFP/Johannes Eisele

Lewis Hamilton heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan Max Verstappen.

De regerend wereldkampioen schoot de Nederlander aan op het circuit van Shanghai en gaf hem een stevige handdruk.

Respect
"Ik vond het als oudere coureur mijn taak om hem even op te zoeken", legde Hamilton even later uit op een persconferentie. "Los van wie er fout zat. Ik heb sorry gezegd. Respect tussen coureurs is belangrijk. Zo moeten jullie dit gebaar zien."

Dickhead
Hamilton noemde Verstappen zondag na de Grand Prix van Bahrein een 'dickhead' (eikel) en verweet hem een gebrek aan respect. De Brit was tijdens de race in botsing gekomen met de Nederlander, die even na die crash uitviel. Het was niet de eerste keer dat Verstappen door zijn soms roekeloze rijstijl in opspraak raakte. De Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen baalden voorgaande jaren ook soms van de aanvallend racende Verstappen.

Rijstijl
De Nederlander zelf was zich van geen kwaad bewust tijdens een persconferentie voor de Grote Prijs van China. Hij peinst er ook niet over zijn rijstijl aan te passen na de kritiek die hij zondag kreeg van de wereldkampioen. "Waarom zou ik? Ik deed niets verkeerd. Ik probeer een andere auto in te halen. Ik zag die kans en wilde die grijpen. Zo had het vorig jaar in Mexico ook mis kunnen gaan", doelde Verstappen op de wedstrijd die hij uiteindelijk won. "Dat is racen, zo simpel is het. Ik snap niet waarom iedereen hier nu zo bovenop springt. Het is makkelijk een jonge coureur de schuld te geven."