BreeBronne moet boete voor illegale huisvesting wel betalen

Print
BreeBronne moet boete voor illegale huisvesting wel betalen

De woningen op camping Breebronne. Afbeelding: De Limburger/Le Giesen

Maasbree - BreeBronne in Maasbree moet een boete van 60.000 euro betalen voor de illegale huisvesting van buitenlandse werknemers op het recreatiepark.

Het gemeentebestuur van Peel en Maas heeft het bezwaar van BreeBronne verworpen. Het deed dat op advies van de bezwarencommissie.

Gedoogd
Work and Stay, het zusterbedrijf van BreeBronne, begon in 2003 met de huisvesting van arbeidsmigranten. Dat gebeurde aanvankelijk illegaal op het recreatiepark. Sinds juli 2015 moesten de buitenlandse werknemers op een afgescheiden deel van BreeBronne verblijven. Vanwege de grote vraag naar woningen werd de illegale huisvesting gedoogd tot 1 januari 2017. Bij een controle bleek dat in juli 2017 nog steeds arbeidsmigranten op het recreatiepark verbleven, waarop de gemeente de boete oplegde.

Woordvoerder Lottie van Gerven van BreeBronne weet nog niet of ze in beroep gaat.

Lees ook: Mobiele huisjes voor hulptroepen in Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen