Maastrichtenaar Dis Paulussen trainer bij Team Holzken

Print
Maastrichtenaar Dis Paulussen trainer bij Team Holzken

Afbeelding: Team Holzken

Dis Paulussen uit Maastricht is benoemd tot hoofdtrainer van de amateurtak van Team Holzken, uit Helmond. Team Holzken is vernoemd naar meervoudig wereldkampioen kickboksen Nieky Holzken.

De Helmondenaar die bij GLORY zijn sporen verdiende, heeft een succesvolle overstap gemaakt naar het reguliere boksen. Actueel is de middengewicht de internationaal hoogst gerankte Nederlandse bokser. Op 24 februari maakte de Brabander nog grote indruk in de halve finale World Boxing Super Series tegen Callum Smith in de Duitse Arena Nürnberger Versicherung.

Dis Paulussen, voormalige wedstrijdtrainer van SCM Maastricht, gaat de amateurboksers van Team Holzken begeleiden bij nationale en internationale bokswedstrijden. Om dat laatste optimaal in te kunnen vullen verwierf de Maastrichtenaar recent een tweesterren licentie, waarmee hij als trainer ook mag deelnemen aan EK ’s, WK en de Olympische spelen. Paulussen, die als bokstrainer verbonden is aan het nationaal boks programma van de NBB en NOC*NSF, volgde daartoe in Italië een internationale 2 sterren cursus, van wereldboksbond AIBA. Ook liep hij praktijkstage bij het EK boksen onder 22 jaar in het Roemeense Targu Jiu.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen