Nwakali terug bij MVV, Nys twijfelgeval

Print
Nwakali terug bij MVV, Nys twijfelgeval

Nwakali juicht na zijn doelpunt tegen Cambuur. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Kelechi Nwakali keert terug in de basis van MVV, dat vrijdag (20.00 uur) naar de kop van Noord-Holland reist voor de uitwedstrijd bij Jong AZ.

De Nigeriaanse jeugdinternational maakt zijn rentree na een schorsing. Pieter Nys is een twijfelgeval. De ervaren middenvelder trainde donderdag voor het eerst weer mee na een knieblessure, maar de medische staf moet oordelen of hij ook wedstrijdfit is. Samy Mmaee (enkel) zal ontbreken.

Blessures
Afgaand op de training van donderdag zal Dean Koolhof aan de aftrap verschijnen. Dogan Golpek en Tuur Houben, die bij de zwaarbevochten overwinning op FC Dordrecht (1-0) in de basis begonnen, lijken genoegen te moeten nemen met een plek op de bank. MVV-coach Ron Elsen: "Spelers raken vermoeid in de slotfase van de competitie, we krijgen te maken met blessures en schorsingen. Elke wedstrijd zullen er nu een of twee wijzigingen in de ploeg zijn. Dat hebben we ook aan de spelersgroep duidelijk gemaakt."

Play-offs
MVV staat op een play-off plek, maar heeft nog een aantal punten nodig om die definitief veilig te stellen. Jong AZ is een taaie tegenstander. Elsen: "Een ploeg die het na de winterstop heel goed doet. Winst op Jong Ajax bijvoorbeeld. AZ is een vruchtbare bodem voor talent, een voorbeeld voor andere clubs."

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Ciranni, Shermar Martina, Steven Pereira, Janssens, Shermaine Martina, Mares, Nwakali, Schroijen, Koolhof, Okita.