Vreemde stukken tapijt in de natuur gezien? Laten liggen!

Print
Vreemde stukken tapijt in de natuur gezien? Laten liggen!

Afbeelding: Waterschap Limburg

Wie de komende tijd stukken vierkante stukken tapijt in de natuur ziet liggen, kan die beter laten liggen. Ze maken onderdeel uit van een onderzoek door het Waterschap naar hagedissen.

Het waterschap onderzoekt de voortplanting van verschillende dieren zoals vleermuizen, amfibieën en reptielen in verband met dijkversterkingsproject bij Beesel.

Zoeken
De stukken tapijt, reptielenplaten genoemd, zijn in het gebied gelegd zodat de hagedissen eronder kruipen. Op die manier hoeven onderzoekers niet het hele terrein af te zoeken naar de diertjes.

Niet aanraken
Wandelaars wordt vriendelijk verzocht de platen niet aan te raken. Ze liggen er nog tot en met september en worden daarna netjes opgeruimd, laat het waterschap weten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen