Voortvluchtige vrouw ramt politieauto bij nachtelijke achtervolging

Print
Voortvluchtige vrouw ramt politieauto bij nachtelijke achtervolging

Afbeelding: iStock

Venlo - Bij een wilde achtervolging door Blerick heeft een 27-jarige vrouw in de nacht van woensdag op donderdag geprobeerd om een politieauto van de weg te drukken.

De vrouw ging er rond twee uur 's nachts met hoge snelheid vandoor toen de politie haar een stopteken gaf vanwege een kapotte koplamp. Tijdens de achtervolging bleek dat de auto niet was verzekerd en dat de kentekenhoudster gesignaleerd stond vanwege een openstaande gevangenisstraf.

In de berm
Bij de wilde autorit, waarbij de vrouw snelheden tot 110 kilometer per uur haalde, raakte de bestuurster een politieauto aan de achterkant en probeerde ze een andere politiewagen in te halen. Agenten wisten haar op de Sevenumseweg voorzichting in de berm te drukken, waar ze zich vervolgens vastreed.

Zowel de bestuurster als haar 25-jarige bijrijdster werden daarop aangehouden. Die laatste werd later weer in vrijheid gesteld.

De 27-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek achteraf ook niet over een rijbewijs te beschikken. Ze werd gezocht omdat ze nog een gevangenisstraf uit moest zitten van 663 dagen

 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen