Gemeente praat met inwoners 'verloederde wijk' De Heeg

Print
Gemeente praat met inwoners 'verloederde wijk' De Heeg

Afbeelding: Google Maps

Een winkelcentrum dat die naam eigenlijk niet meer mag dragen, met enkel nog een supermarkt, een frituur en een weggeefwinkel.

Een zwaar onderkomen sporthal. Een verdwenen voetbalclub, zoals ook het sportcafé in de wijk niet meer bestaat. Voeg daarbij het gegeven dat de huur van het gemeenschapshuis nauwelijks valt op te brengen voor de verenigingen die er gebruik van maken, en duidelijk is dat er iets moet gebeuren.

Brandbrief
Nadat inwoners van de Maastrichtse wijk De Heeg een brandbrief hadden gestuurd aan burgemeester Annemarie Penn-te Strake en de leden van de vorige gemeenteraad, volgt komende maandagavond een bijeenkomst waarin de gemeente Maastricht met de boze buurtbewoners in gesprek gaat. Het is een eerste aanzet tot een actieplan, waarin sporthal, winkelcentrum en het nieuwe kindcentrum centraal staan.

2,2 miljoen
De vorige gemeenteraad heeft overigens vlak voor de verkiezingen 2,2 miljoen euro vrijgemaakt voor de sporthal in De Heeg, zonder dat daar vooralsnog een plan aan ten grondslag ligt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen