Nieuwe ambulancepost Landgraaf in gebruik

Print
Nieuwe ambulancepost Landgraaf in gebruik

Afbeelding: iStock

De nieuwe ambulancepost in het Landgraafse stadsdeel Abdissenbosch is sinds enkele dagen operationeel.

De dienst van de GGD Zuid-Limburg moet er voor zorgen dat de aanrijtijden voor Brunssum, Kerkrade en Landgraaf verbeteren.

De GGD heeft ambulanceposten in Heerlen, Sittard-Geleen, Maastricht en Gulpen-Wittem. Ook worden dagelijks uit voorzorg ambulances op strategische plekken elders in dat gebied gestationeerd. Samen maken die 57.500 ritten per jaar, waarvan veertig procent spoedeisend is.

Best presterende
De GGD Zuid-Limburg heeft een van de best presterende ambulancediensten van Nederland. Bij 95 procent van de 112-meldingen zijn de ziekenwagens binnen de wettelijke norm van vijftien minuten ter plekke. 

Buitenring
Voor Landgraaf, Brunssum en Kerkrade wordt de regel van 95 procent echter net niet gehaald. Dat komt onder meer door het drukke wordende verkeer, de centralisatie van de zorg en werkzaamheden aan grote projecten zoals de Buitenring. Vandaar de nieuwe post in Abdissenbosch.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen