UM krijgt vijf miljoen voor onderzoek microscopie

Print
UM krijgt vijf miljoen voor onderzoek microscopie

Afbeelding: iStock

De Universiteit Maastricht krijgt vijf miljoen euro subsidie van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderwijs (NWO).

Het geld is bedoeld voor het verder ontwikkelen van de zogeheten elektronenmicroscopie. Hiervoor verdeelt NWO in totaal 17 miljoen, zo werd vandaag bekend.

Voorloper
Bijna een derde gaat dus naar de UM, die voorloper is op dit gebied. De wetenschappers van de universiteit  bouwen van dit geld een nieuw instrument. Daarmee moet in de toekomst duidelijk worden ‘hoe cellen communiceren’.

"We kunnen bijvoorbeeld zien welke moleculen op welk moment worden uitgewisseld als een tumorcel zijn gezonde omgeving probeert over te nemen.  Of hoe een geneesmiddel een cel binnendringt en wat het daar teweegbrengt", aldus een woordvoerder van de UM.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen