Actie bij tbs-kliniek De Rooyse Wissel afgelast

Print
Actie bij tbs-kliniek De Rooyse Wissel afgelast

Afbeelding: De Limburger

De aangekondigde actie van de Bond van Wetsovertreders bij tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum gaat vrijdag niet door.

De bond voert als reden aan dat er te weinig tijd is om de actie te regelen. Pas woensdag kreeg de bond een uitspraak van de kort-gedingrechter waarin het de bond werd verboden de toegang tot de kliniek te blokkeren.

Beperkingen
Het kort geding was aangespannen door de bond nadat burgemeester Hans Gilissen van Venray beperkingen had opgelegd aan een actie bij de kliniek.

Menselijke keten
Wat Gilissen betreft mocht de bond protesteren door met 450 deelnemers een menselijke keten te vormen, blokkade van de ingang ging hem echter te ver. Volgens Gilissen moet de veiligheid in en rond de kliniek  te allen tijde zijn gegarandeerd.    

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen