Onweer, hagel en veel regen: opnieuw code geel in Limburg

Print
Onweer, hagel en veel regen: opnieuw code geel in Limburg

Het KNMI waarschuwt met code geel voor onweersbuien. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto | KNMI

Het KNMI heeft wederom code geel afgegeven voor Limburg. Volgens het weerinstituut moeten we vanaf het einde van de donderdagmiddag rekening houden met onweersbuien en hagel.

In Limburg is tot 21.00 uur code geel van kracht. Dat geldt ook voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht. 

Weerman Ben Lankamp van Weerplaza voorspelt dat vanuit het zuidoosten enkele stevige buien komen opzetten. "Daarbij is er kans op onweer, hagel en veel regen in korte tijd. Verder is het zwaar bewolkt op veel plaatsen."

Blikseminslag
Het KNMI adviseert om tijdens code geel open water en open gebied te vermijden en vooral niet onder bomen te schuilen. Dit vanwege kans op blikseminslag. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden, stelt het instituut.

Derde keer op rij
Woensdag en dinsdag werd door het KNMI overigens ook code geel afgegeven. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen