Buitenlandse jongeren kennis laten maken met Maastricht

Print
Buitenlandse jongeren kennis laten maken met Maastricht

Afbeelding: iStock

Een Amerikaanse, Chinese of Spaanstalige jongere kennis laten maken met jouw gezin en jouw Maastricht? Dan is het AFS-gastgezin-schap wellicht wat voor je.

Vanuit alle windstreken van de wereld komen er in augustus jongeren tussen de 16 en 18 oud naar Nederland. Zij willen de Nederlandse cultuur leren kennen, maar vertellen ook graag wat over waar ze vandaan komen. De jongeren komen voor een schooljaar naar Nederland ( 10 of 3 maanden), gaan naar een Nederlandse middelbare school en leren de Nederlandse en Limburgse cultuur van binnenuit.

AFS Interculturele Programma's is een van de oudste en grootste internationale uitwisselingsorganisatie die jongeren de kans biedt te integreren in een andere cultuur. AFS bestaat sinds 1914 en is actief in meer dan 50 landen over de hele wereld. AFS steunt op meer dan 50.000 lokale vrijwilligers wereldwijd.

“Heb jij een groot hart en open blik, dan kom je in aanmerking om gastouder te worden. Leer jezelf beter kennen door de ogen van een ander uit een ander land. Je zult versteld staan hoeveel je als vanzelfsprekend aanneemt (en niet is). Verrijk je/jullie kijk op de wereld. Deel de mooie Nederlandse en Limburgse cultuur en wordt zo meer wereldburger. De studenten maken het dagelijkse leven kleurrijker. Jullie krijgen een schat aan interculturele ervaring, en in veel gevallen een hechte internationale vriendschapsband voor het leven”, werft het persbericht.

Kijk voor meer informatie op www.afs.nl

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen