Dit is een Via Limburg artikel.

LAS Maastricht present op Limburgse Filmdagen

Print
LAS Maastricht present op Limburgse Filmdagen

Afbeelding: Istock

Smalfilm en videoclub LAS Maastricht is goed vertegenwoordigd op de Limburgse Filmdagen, zaterdag 14 en zondag 15 april in Filmhuis De Domijnen in Sittard.

Van Laurent Beckers zijn twee films te zien: naast ‘Welkom’ (een snelle kennismaking met Maastricht’), ‘De Grensmaas tussen Borgharen en Itteren’ over het natuurgebied tussen Borgharen en Itteren dat ontstaan is door afgravingen van de Maas om overstromingen te voorkomen.

Verder ‘JONNE’ van Con Soeters, dat handelt over een onlosmakelijke verbinding tussen twee personen, ‘Lentegevoel’ van Frans Vangronsveld, ‘Mijn geboortedorp’ (Ik ga terug naar mijn geboortedorp. Wat is er van het dorp uit mijn herinneringen nog over, heden ten dage?) van Hub Boyens en ‘IJsland’, een land van ijs, water en vuur (een verkenning langs de natuurlijke hoogtepunten van IJsland) van Jim Evelein.

De Videoclub LAS Maastricht is een kleine club, met zo’n 20 leden afkomstig uit Maastricht en omliggende plaatsen. Iedereen die belangstelling heeft voor het maken van films is welkom. Jaarlijks zijn er zo’n 20 bijeenkomsten op maandagavond in het wijkcentrum Manjefiek Malberg, Het Ruweel, Malbergsingel 62 in Maastricht.

Kijk voor meer informatie over LAS op www.lasmaastricht.nl.

Het programma van de Limburgse Filmdagen is te vinden op www.cinelova.nl/limburgsefilmdagen-2/

Praat ook mee over dit onderwerp

Geef ook jouw mening over dit onderwerpen stuur een mail naar de krant

> Neem een kijkje op onze Facebook-pagina