Dit is een Via Limburg artikel.

UNICEF Jeugdloop in teken van kinderarbeid

Print
UNICEF Jeugdloop in teken van kinderarbeid

Afbeelding: iStock

De tweede UNICEF Jeugdloop, zondag 15 april in Sportpark Jekerdal, staat in het teken van kinderarbeid.

Het evenement wordt verzorgd door het Regionaal Comité UNICEF Maastricht/Mergelland in nauwe samenwerking met Atletiek Maastricht. De loop waaraan kinderen van groep 1 tot en met 8 kunnen deelnemen, vindt plaats van 11.00 tot 14.00 uur. Afhankelijk van de leeftijd lopen de kinderen 500m, 900m of 1300m, al dan niet aangemoedigd door hun familie. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro.

Wie kent niet de trieste tv-beelden van kinderen die de vuilnisbelten afstruinen naar plastic, blik of ander spul dat ze kunnen verkopen om zo een bijdrage te leveren aan het inkomen van hun familie? Werken in plaats van naar school gaan is de harde werkelijkheid voor miljoenen jongens en meisjes wereldwijd. Ze zijn nog kind maar voelen zich verantwoordelijk voor hun familie. 

Door mee te doen aan de UNICEF Jeugdloop ondersteunen kinderen UNICEF in haar werk om kinderarbeid terug te dringen en de allerarmste kinderen de mogelijkheid te bieden naar school te gaan. Zo kan met 45 euro per week een schooltje voor arme kinderen in Dhaka de hoofdstad van Bangladesh draaiende gehouden worden.

De eerste UNICEF Jeugdloop vond sinds jaren plaats in 2017 en was een groot succes. “We hebben gemerkt dat de animo bij kinderen om in actie te komen voor leeftijdsgenootjes die in minder goede omstandigheden opgroeien, groot is. We zijn dan ook blij dat we de jeugdloop ook dit jaar weer, mede dankzij Atletiek Maastricht, kunnen organiseren”, aldus de voorzitter van de UNICEF Maastricht/Mergelland.

Naast de jeugdloop is er die dag nog veel meer te doen op het sportpark. Meer informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website: www.unicefregiomaastricht.com en de Facebookpagina: Unicef Maastricht Mergelland.

Praat ook mee over dit onderwerp

Geef ook jouw mening over dit onderwerpen stuur een mail naar de krant

> Neem een kijkje op onze Facebook-pagina