Dit is een Via Limburg artikel.

Maastricht krijgt Zonnebloemauto

Print
Maastricht krijgt Zonnebloemauto

Foto ter illustratie. Afbeelding: Ingimage

Envida en de Zonnebloem Maastricht nemen dinsdag 17 april een Zonnebloemauto in gebruik.

Plaats van handeling is rond 15.00 uur op de parkeerplaats van zorgcentrum Koepelhof. Een inwoner uit de wijk die als eerste de auto huurt neemt samen met wethouder van de gemeente Maastricht Jack Gerats de onthulling voor zijn rekening. Om 14.30 uur start een programma met diverse toespraken in restaurant Koepelhof.

Samen met vrienden en familie eropuit gaan is ontzettend belangrijk. Dit is voor mensen met een lichamelijke beperking echter niet vanzelfsprekend. Vaak ben je afhankelijk van instanties en andere mensen. De Zonnebloem bedacht hiervoor een oplossing: de  Zonnebloemauto. Dit is een aangepaste rolstoelauto die door heel Nederland te huur is. 

In de Zonnebloemauto is plaats voor een scootmobiel of een persoon in een rolstoel. Daarnaast is er, afhankelijk van de grootte van de rolstoel of scootmobiel, nog plaats voor vijf andere personen. De auto wordt altijd voor een hele dag verhuurd. Zo heeft de huurder alle tijd om te gaan en staan waar hij wil. 

De reserveringen voor de Zonnebloemauto worden geregeld via Welzorg, de uitgifte van de auto en de sleutels vindt plaats bij Envida. De Zonnebloem, Welzorg en Envida hebben hier gezamenlijk afspraken over gemaakt. Na Geleen, Hoensbroek en Roermond is dit de vierde Zonnebloemauto in Limburg. Dankzij deze auto krijgen mensen met een lichamelijke beperking een deel van hun vrijheid terug voor een betaalbare prijs. Huurders kunnen zelf bepalen wanneer, waarheen, hoe lang en met wie ze op pad gaan. Het gereduceerde tarief voor de gebruikers is mogelijk gemaakt door de Zonnebloemdonateurs. 

 

Praat ook mee over dit onderwerp

Geef ook jouw mening over dit onderwerpen stuur een mail naar de krant

> Neem een kijkje op onze Facebook-pagina