Dit is een Via Limburg artikel.

E-bike team Sappi trapt meeste woon-werk kilometers weg

Print
E-bike team Sappi trapt meeste woon-werk kilometers weg

De Sappi bikkels ontvingen begin april hun welverdiende prijs. Afbeelding: Maastricht Bereikbaar

In een bedrijvencompetitie van Maastricht Bereikbaar maakten werknemers van Sappi afgelopen winter de meeste kilometers op de e-bike voor woon-werkverkeer in de regio.

De elektrisch fietsende werknemers, verenigd in de Sappi Bikkels, eindigden op de 1e plek in de zogenaamde Samen in Beweging Winterchallenge en in de verkorte competitie tijdens de Olympische Winterspelen. 

Teamleider Guy verklaart het succes van de Sappi bikkels: “We zochten fanatieke deelnemers uit. Als teamleider heb ik iedereen zo goed mogelijk gemotiveerd en achter de broek gezeten."
In de app kon de teamleider zien of teamleden wel of niet hebben gefietst. "Als ik zag dat iemand niet had gefietst, moedigde ik diegene aan om de volgende dag toch weer te gaan fietsen. Of we kozen ervoor iemand toe te voegen die wel veel fietst." Op die manier spaarde het team veel punten bij elkaar. Guy: "Het competitie-element hielp wel echt om mensen te motiveren om meer met de fiets naar het werk te gaan."

Met het inmiddels gestopte programma Zuid-Limburg in Beweging daagde Maastricht Bereikbaar de bij het platform aangesloten bedrijven uit hun werknemers zoveel mogelijk kilometers op de e-bike of fiets te laten maken, voor ontlasting van het autoverkeer in de regio Maastricht.

Praat ook mee over dit onderwerp

Geef ook jouw mening over dit onderwerpen stuur een mail naar de krant

> Neem een kijkje op onze Facebook-pagina