Omstreden hotelplan in Valkenburg gaat van start

Print
Omstreden hotelplan in Valkenburg gaat van start

Afbeelding: De Limburger

Er zijn geen bezwaarmakers naar de Hoge Raad gestapt. En dat betekent dat het omstreden hotelplan Croix de Bourgogne in Valkenburg definitief van start kan.

De herbouw van het iconische hotel Croix de Bourgogne en twee nieuwe dependances in Valkenburg gaat binnenkort echt van start.

Geen van de bezwaarmakers tegen het omstreden plan is naar de Hoge Raad gestapt om een juridische strijd aanhangig te maken. De termijn om dat te doen is vrijdag verstreken, waarmee de afgegeven omgevingsvergunning definitief is.

Dependances
Meteen na de presentatie van de allereerste plannen waren er in het Valkenburgse zorgen over en bezwaren tegen het bouwplan. Hoteliers zagen het plan niet zitten, omdat er al zoveel kamers zijn in Valkenburg. Huurders van sommige splinternieuwe appartementen in Aan de Kei vreesden dat de nieuwbouw hun uitzicht zou verpesten. Valkenburgers vonden het al jammer dat twee karakteristieke plekjes in het stadje voor de bouw moesten verdwijnen, toen de contouren van de dependances op het plein werd uitgetekend bleken ze wel heel veel ruimte in te nemen.

'Nepmergel'
Bovendien wordt gebruikgemaakt van een nieuw materiaal dat door velen gezien wordt als ‘nepmergel’. Zelfs de stadsbouwmeester vond dat het plan in strijd was met de welstand en gaf een negatief advies af.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje