Dit is een Via Limburg artikel.

Geluk is: een nacht lang tussen duizenden boeken om rond zes uur te beginnen aan een yoga-sessie

Relaxte afsluiting Museumnacht Maastricht 2018 in Boekhandel Dominicanen

Print

Geluk kent vele vormen. Voor ons westerlingen is dat niet zelden te halen uit andere dan onze eigen ingebakken manier van leven. Bijvoorbeeld door het beoefenen van yoga Afbeelding: Laurens Bouvrie

Het thema van Museumnacht Maastricht 2018 was geluk. Dat werd op 14 locaties in vele vormen opgeroepen.

Van de duizenden bezoekers – volgens een woordvoerder rond de 4.000 -  die de Museumnacht Maastricht 2018 sloten een kleine twintig bezoekers vanochtend het culturele evenement af met een yoga-sessie in Boekhandel Dominicanen. Gingen honderden anderen -  samen met de vele vrijwilligers en het organisatieteam – feestend de nacht in tijdens een afterparty in de Muziektgieterij; deze groep koos voor een overnachting in de gotische kerk (13e eeuw) die inmiddels meer bekend staat als een van de mooiste boekhandels ter wereld. Voor wie een hele nacht opblijven iets te veel werd waren zitzakken geplaatst. Die bleken dusdanig comfortabel dat sommigen niet wakker te krijgen waren om rond 6 uur deel te nemen aan de yoga-sessie gegeven door Yogaless is more. Het thema van Museumnacht Maastricht 2018 was - op vrijdag de 13e april - geluk. Voor de een is dat gevoel te halen door yoga; een ander kan zijn geluk niet op met een avondje Twister. 

Fotojournalist Laurens Bouvrie had de mazzel behalve de relaxte afsluiting van de Museumnacht op zaterdagochtend, ook vrijdagavond vijf van de veertien locaties te bezoeken. Later vindt u op zijn beeldverslag op site van De Limburger – Via Maastricht. 

Praat ook mee over dit onderwerp

Geef ook jouw mening over dit onderwerpen stuur een mail naar de krant

> Neem een kijkje op onze Facebook-pagina