Sterk veld aan de start van de Amstel Gold Race

Print

Wachten op de teampresentatie voor de start. Afbeelding: Ermindo Armino

Op de Markt in Maastricht is om half elf de Amstel Gold Race van start gegaan. De koers over ruim 260 kilometer telt 35 hellingen. De finish in Berg en Terblijt wordt even na vijf uur verwacht.

Met opnieuw een iets gewijzigde finale hoopt koersdirecteur Leo van Vliet dat aanvallers kansen krijgen.

Tot twee jaar geleden, met de finish eerst op en later iets voorbij de Cauberg, lag de koers door het Heuvelland te vaak op slot. Vorig jaar ontbrak de beroemde 'berg' voor het eerst in de laatste lus.

Weggetjes
Van Vliet tovert het peloton nu in de slotfase na de beklimming van de Geulhemmerberg enkele smallere weggetjes voor richting Bemelerberg. "We hopen dat het moeilijker wordt de koers te controleren", zei Van Vliet eerder al.

Namen
Hij mag trots zijn op het deelnemersveld met een aantal grote namen (Sagan, Terpstra en Van Avermaet) uit de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en de instroming van de specialisten voor de heuvelklassiekers, onder wie Alejandro Valverde en Julian Alaphilippe. En er is natuurlijk de Belgische alleskunner Philippe Gilbert, die de koers uit de WorldTour vorig jaar voor de vierde keer won.

Vrouwen
Voordat de mannen finishen valt eerst de beslissing bij de vrouwen. Vorig jaar won Anna van der Breggen de eerste vrouweneditie van de Gold Race in jaren.