Dit is een Via Limburg artikel.

Renners Amstel Gold Race doen vandaag drie keer Maastricht aan

Print
Renners Amstel Gold Race doen vandaag drie keer Maastricht aan

Wereldkampioen Peter Sagan had vanochtend bij de start op de Markt in Maastricht over aandacht niet te klagen. Afbeelding: Laurens Bouvrie

Maastrichtenaren die niet de stad uit willen en toch een stukje van de Amstel Gold Race willen meemaken, kunnen vandaag in Maastricht-Oost de wielrenners drie keer zien langskomen.

Het peloton van 175 profrenners vertrok vanochtend om 10.30 uur vanaf de Markt in Maastricht voor de 53e editie van de enige wielerklassieker die Nederland kent.  Ze hebben circa 260 kilometer voor de boeg, met 35 beklimmingen. De renners hielden vooraf een minuut stilte voor de Belgische renner Michael Goolaerts die afgelopen zondag in Parijs - Roubaix overleed aan een hartstilstand.

Eerste doorkomst
Rond de klok van 12 uur doen de renrers vanaf de Rijksweg vanuit Berg en Terblijt voor de eerste keer na de start eventjes de rand van Maastricht aan. Ze draaien de Vijverdalseweg op in zuidelijke richting en fietsen via de Akersteenweg Maastricht weer uit.

Tweede doorkomst
Enkele uren later, rond de klok van drie uur, nemen ze een grotere hap uit Maastricht. Opnieuw doen ze, nadat ze de finishlijn in Vilt zijn gepasseerd, vanuit Terblijt de rand van de stad aan. Na over de Vijverdalsweg te zijn gegaan, gaat de fietsende meute over de burgemeester Kessensingel. Aan het eind daarvan draaien ze de Veldstraat in richting stad, om bij de rotonde ter hoogte van de Dorpstraat van Heer de Rijskweg richting zuidkant van de stad te pakken. Bij de Torenmolen van Gronsveld dendert het peloton het Heuvelland weer in.

Derde en laatste doorkomst
Tot slot wordt naar verwachting tussen 16.30 en 17.00 uur de 16 kilometer tellende laatste lus van de circa 260 kilometer lange koers verreden. Daarbij wordt via de Molenweg nog even de rand van Amby aangedaan.

De doorkomsttijden zijn bij benadering. Wie zeker wil zijn de renners te zien langskomen, doet er goed aan een marge van een half uur te nemen.

Praat ook mee over dit onderwerp

Geef ook jouw mening over dit onderwerpen stuur een mail naar de krant

> Neem een kijkje op onze Facebook-pagina