IJsboerderij breidt uit met restaurant en groter terras

Print
IJsboerderij breidt uit met restaurant en groter terras

Afbeelding: Streetview

Nederweert-eind - De ijsboerderij van Gommers in Nederweert-Eind wil uitbreiden met een restaurant.

In 2013 werd de ijsboerderij al uitgebreid met een maïsdoolhof, nu is het plan een deel van de stallen tot restaurant te verbouwen. Bovendien worden terras, speelweide en parkeerplaats vergroot.

Melkveehouderij
Het restaurant is gepland in een gebouw dat bij de melkveehouderij van Gommers hoort. Aangezien de recreatieve tak van het bedrijf groeit en de landbouwtak in betekenis afneemt, wil de ondernemer een deel van de melkveehouderij als restaurant inrichten.

Welwillend
Burgemeester en wethouders staan er welwillend tegenover, hebben zij de ondernemer laten weten. De ijsboerderij ligt aan wandelroutes en dichtbij natuurgebied Sarsven en De Banen en vormt daardoor een toeristische trekpleister. De ondernemer mag dan ook doorgaan met het maken van plannen mits hij zelf met omwonenden in gesprek gaat over de recreatieve uitbreidingsplannen.

De ijsboerderij aan de doorgaande weg tussen Nederweert-Eind en Leveroy is in 1999 gestart. Sinds deze maand zijn er weer ijsjes te koop en in juli gaat het maïsdoolhof weer open.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen