Ook Beek krijgt volgend jaar stolperstenen

Print
Ook Beek krijgt volgend jaar stolperstenen

Afbeelding: Streetview

Beek - Voor zes woningen in Beek worden in 2019 'stolperstenen' gelegd. Deze gedenktekens zijn bedoeld om Joden en Sinti die in de Tweede Wereldoorlog zijn gedeporteerd te herdenken.

Het is een initiatief van de Stichting Herdenking Oorlogsslachtoffers Beek, die rondom het plaatsen van de struikelstenen een ceremonie houdt.

Verhalen
Dan worden de persoonlijke verhalen van de negentien Beekse slachtoffers verteld en worden door kinderen gedichten voorgelezen en liederen gezongen. Alle Beekse basisscholen worden bij het plaatsen van de stenen betrokken met een educatief programma en door gedichten te schrijven. De gemeente draagt financieel bij aan het project.

Bijdrage
Tijdens Nationale Dodenherdenking 4 mei wordt bezoekers in Beek gevraagd ook een kleine bijdrage te leveren. De herdenking in Asta Theater en bij de kerk, waar de namen van Beekse slachtoffers worden voorgelezen, heeft als motto ‘Weer klopt iemand aan mijn deur’. Het is een verwijzing naar de hulpvraag van mensen op de vlucht in deze tijd.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen